02 Δεκ 2020

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου εκφράζουν ένα ηχηρό μήνυμα όσον αφορά τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στοχεύοντας να προωθήσουν την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και να κινητοποιήσουν την κοινωνία μας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ξεκίνησε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου 1992, όταν η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Το πρόγραμμα αυτό στόχο έχει να προωθήσει δράσεις, ώστε να υποστηρίξει τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας ποικιλοτρόπως με βασικό γνώμονα πάντα τη βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ευαισθητοποιημένοι για τα άτομα αυτά συζήτησαν με αφορμή το κείμενο «Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς» της Μ. Κλιάφα τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν και τρόπους με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ καλύτερη. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν δεν είναι άλλο από τον «σεβασμό στη διαφορετικότητα».  

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες